Hayra İlk Adım

1111 NOLU TAKİP A AİLEMİZ

blog-details
20
Jan

1111 NOLU TAKİP A AİLEMİZ

Aile Tipi : Yetim Aile ( Baba vefat etmiş )

Aile Detayı: Anne yaş 33 - 4 kız 13-12-8-6 yaş 1 erkek çocuk 10 yaş

Uyruk: Suriye/Türkmen

Referans : Derneğe Bireysel başvuru

Başvuru Tarihi : 05 Mayıs 2019

-Eşiniz ile ne zaman evlendiniz ? 

- 1988 yılında suriyenin halep şehrinde doğdum. 2006 yılında eşim ile görücü usulu evlendim.

-Eşiniz ne iş yapıyordu vefat etmeden önce ?

- Eşim ayakkabı imalatcısı idi ne çok kötü ne çok iyi kendi halimizde bir aile idik.

- Eşiniz ne zaman nasıl vefat etti ? 

- 2016 yılı 14 Şubat günü öğle vakitlerinde beşar esadın askerlerinin roket fırlatması sonucu eşim vefat etti. Ben akşama doğru vefat haberini aldım.

- Türkiye'ye gelme kararını ne zaman aldınız ve nasıl geldiniz?

- Yaşadığımız yerde sürekli bombalar patlamaya her taraf yıkılmaya başlamıştı. Eşimin vefatından 40 gün sonra kayınımın ailesi kayınvalidem ve çocuklarımla Türkiye'ye doğru yola çıktık. En küçük çocuğum olan kızım o zaman 6 aylıktı hiçbir eşya alamadan can derdine düşüp yola çıktık. İlk öncelikle idlib sınırı azeze geldik 15 gün bir yakınımın evinde kaldık kalabalık olunca derme çatma bir çadır kurup 15 günde orada kaldık. Daha önce Gaziantep e gitmiş olan diğer kayınım Gaziantep e gelmemi burada rahat edeceğimizi söyledi o zamanlar sınırda duvar yoktu bir gece vakti dağlardan yürüyerek kucağımda 6 aylık çocuğum ve yaşlı annemle Gaziantep şehrine geldik çok şükür.

- Gaziantep günlerinizi anlatırmısınız ? 

- Gaziantep'e ilk geldiğimizde 6 ay kayınımın ailesi ile beraber yaşadık sonrasında kalabalık olduğumuz için Gaziantep' e bağlı bir köyden ev kiraladık 1 sene burada kaldık. Gaziantep'in insanı hayırlı ve güzel insanlardı ama dernekleşme yardımlaşma Konya şehri gibi değildi.

- Konya'ya ne zaman geldiniz gelme sebebiniz nedir ? 

- 1,5 sene Gaziantep'te kaldıktan sonra geçim sıkıntılarını aşamaz oldum. Suriyeden beraber göç ettiğim ilk kayınım Konya iline gitmişti. Ben Gaziantepte kaldığım ilk sene kayınım Suriyeye dönmüş yeniden orada hayat kurmayı denemişti ama olmamıştı savaş devam ediyordu. Konya'ya geri dönme kararı almış bizede telkin etmişti. Bizde kabul ettik Konya ili meram ilçesinde altlı üstlü bir ev tutmuştuk gelişimiz bu şekilde bu sebepten oldu.

- Hayatınızda yaşadığınız en kötü an nedir? 

- Eşimin vefatıdır. Düzenli bir hayatımız vardı bir anda herşey alt üst oldu. Sonrasında ne olacağız ne yapacağız diye düşünmek yani sürekli böyle düşünerek yaşamak bizim için kötü anlardı.

- Şuan nerede ikamet ediyorsunuz ? 

- Konya ili karatay ilçesinde yine kayınımın ailesi ile altlı üstlü bir ev kiraladık 1 senedir burada ikamet ediyoruz.

- Hayrailkadım derneği ile tanışmanızı ve yapılan yardımlar nelerdir anlatırmısınız ? 

- Otobüste giderken hayrailkadım derneğinin önünden geçiyorduk yanımda oturan bir teyze derneklere başvurdun mu? dedi mesela şu dernek sizin evinize yakın buraya falan başvur belki yardımcı olurlar dedi. Ertesi gün derneğe geldim şimdiki görevli kardeşimize durumumuzu anlattım. Ad soyad adres ve telefon bilgilerimi aldı. Bir kaç gün sonra ziyaretime geldi. Mutfağa kadar inceleme yaptı 1,5 senedir her ay gıda yardımı yaptılar her sıkıntımda yanımda oldular Allah onlardan razı olsun. Gaziantep'te şimdi anlıyorum dernek gibi kurumlar fazla yok yada ben ulaşamadım bilmiyorum ama Konya bu konuda çok hayırsever bir şehir gıda konusunda hiçbir zaman sıkıntı yaşamadım. Bazı dernekler var onlar kapıma gıda bırakıp gidiyor ama bu dernek gerçekten farklı altından kalkamayacağımız bir sorun olduğunda telefon açıp söylüyorum çözüyorlar hamdolsun. Bir keresinde tüpün vanasını çocuklar kapatmış ben bitti sanıp derneği aradım tüpçülerini gönderdiler tüpçü tüpü kontrol ettiğinde daha gazın olduğunu söyleyip tüpü değiştirmedi. Sonrasında dernek görevlileri arayıp beni uyardı bu konu harici hiçbir problem yaşamadım.

- Çocuklarınızdan bahsedermisiniz ?

- 4 kızım 1 oğlum var iki kızım imam hatip lisesinde orta kısımda okuyor. 1 oğlum ve ortanca kızım ilkokula gidiyorlar. Şuan canlı ders ile derslerini takip ediyorlar.

- Gelir ve Gider durumunuz nedir ?

- Birleşmiş milletlerden kişi başı 120 tl alıyordum. 7 kişi idik 840 tl . Kayınvalidem 2020 yılında vefat etti sonrasında türkmen aile olduğumuz için türk vatandaşlığı aldık. Bu birleşmiş milletlerden gelen para anında kesildi ama Türkiye cumhuriyeti tarafından dul maaşı bağlandı 650 tl oradan alıyorum kaymakamlık 200 tl eğitim maaşı veriyor ayrıca büyükşehir belediyesi 300 tl eğitim maaşı veriyor toplamda 1150 tl elime geçiyor. Evimiz kira 675 tl veriyorum. Elektrik ve su kayınım ile ortak ödüyoruz. Gıda ve çocuklarımın giyim kuşamını hayrailkadım derneği karşılıyor.

- Şuan yaşadığınız bir sıkıntı veya ihtiyacınız var mı ?

- Elhamdülillah hiçbir sıkıntım yok Rabbim sizlerden razı olsun.

 

 

1,5 Senedir ihtiyaçlarını karşıladığımız aile tüm detaylı araştırmalardan diğer dernek sorgulamalarından geçmiş bir ailemizdir.

4 kız 1 erkek çocuğu bulunmakta . Baba vefat etmiş. Babanne ile beraber yaşıyorlardı 2020 kasım ayında babaanneyi kaybettik.

En büyük çocuk kız 13 yaşında evde çalışabilecek güçte bir erkek yoktur.

Tüp, aylık gıda, çocukların okul forma kırtasiye malzemeleri yakacak ve yaz kış kıyafetlerini veriyoruz.

Ailemize yardımda bulunmak isterseniz banka bilgileri açıklama kısmına ailemizin kodunu şahsınıza ait telefon numaranızıda belirtirseniz geri dönüş yaparız inşallah.

Örnek: 1111 nolu aileye  0553 500 5742

AİLEYE YARDIMCI OLMAK İSTİYORUM !!! TIKLA !!!

 

Telefon
WhatsApp