Hayra İlk Adım

1607 NOLU TAKİP A AİLEMİZ

blog-details
20
Jan

1607 NOLU TAKİP A AİLEMİZ

Aile Tipi: YETİM ( baba vefat etmiş )

Aile Detayı : Anne 3 çocuk ( anne  41 – erkek 18 – kız 16 – erkek 8 yaşında )

Uyruk : Türk aile

Referans : facebook üzerinden dernek hattımıza başvuru.

Aileyi ilk tanıdığımız tarih : 14 ocak 2019

Ne zaman evlendiniz ?

-Eşim ile 2002 yılında evlendim  4 ay sonra konya ya taşındım.

-Eşiniz ne zaman nasıl vefat etti ?

 -Eşim Tır şoförü idi 2016 yılının 8 nci ayında Afyon’dan Konya’ya gelirken saat 02:00 sıralarında uyuma nedeni ile ilk öncelikle trafik levhalarına çarpmış sonrasında direksiyon hakimiyetini kaybedip tarlaya girip tır devrilmiş ve orada vefat etmiş. Bu sırada babam kanser hastası olduğu için ziyaret maksatlı köyümüze gelmiştim. Sabah saatlerinde eşimin vefat haberini aldım.

-Babanız eşinizin vefatı sonrasında size yardımcı oldumu?

 -Babam kanser hastası idi eşimin vefatı üzerine benim ve çocuklarımı düşünerek bu çocuklar ne olacak diye üzüntüsünden dolayı eşimin vefatından 2  ay sonra vefat etti. Şuan annem hayatta köyde babamdan kalan bana söylemediği miktarını bilmediğim dul maaşı ile geçinmeye çalışıyor kendi halince.

-Kaç Çocuğunuz var ?

3 çocuğum var en büyük  18 yaşında erkek çocuğum K…. Otizim engelli ayrıca şeker ve epilepsi hastası , kızım E…. 16 yaşında lise öğrencisi, eşim vefat ettiğinde 2,5 yaşında olan erkek çocuğum S…. Şuan 8 yaşında ilkokula gidiyor.

-Hayatta yaşadığınız en büyük zorluk neydi?

-İlk öncelikle eşimin vefatı çok zorlandım ama sonra anladım ki engelli oğlumun yaşadığı sıkıntılar beni hem çok zor durumlara soktu hem de çaresiz hissetmeme sebep oldu. Engelli oğlum ufak yaşlarda çok problem olmuyordu ama yaş ilerledikçe kuvvetlendikçe hem kendine hem bizlere zarar vermeye başladı geçen sene belediyeye ait kaldığımız evi yaktı normalde geçen sene bize kaldığımız evden çıkış verilmişti ev arıyorduk başımıza böyle bir durum gelince bize yine belediyeye ait boş bir daireye aldılar 1 sene daha kalmamıza izin verdiler.

- Belediyeye ait eve ne zaman taşındınız?

-Eşim vefat ettiğinde kirada oturuyorduk.Bir akrabam belediyeye ait 1 ay öncesine kadar yaklaşık 5 sene oturduğum eve müracaat etmem için yönlendirdi. Eşimin vefatından 2 ay sonra kabul edildim. Allah razı olsun herkesten 5 yıl kira ödemeden güvenli bir şekilde oturduk.

-Engelli oğlunuzun durumu şuan nedir ?

- Geçen sene evi yakmış o olay sonrasında kapıları kırmaya duvarları yumruklamaya başlamıştı. Bazı zamanlarda fiziksel saldırı yapıyordu. Kendimizi mutfağa kitliyorduk. Bakım evine verme kararı aldık diğer çocuklarımla ama beni düşündüren bir konu vardı. Devletimiz engelli çocuğumdan dolayı bizlere bakım parası veriyordu 1600 tl . Bu para ile ihtiyaçlarımızı gideriyorduk. Bakım evine vermek demek bu paradan vazgeçmek demekti. En son dairemizi yakınca canımızdan endişe edip başka bir şehirde bakım evine verdik. Hem üzülüyorum hem seviniyorum bu duruma…

-Bunlar haricinde başka bir sıkıntın var mı ?

 -Eşim kaza esnasında hammadde taşıyormuş kaza esnasında uyuduğu için sigorta şirketi dava açmış cahilim avukat nedir bilmem birkaç kez itiraz ettik ama dava 5 sene sürdü sonuçlandı ben ve çocuklarıma ayrı ayrı 13.500 tl ödemek üzere mahkeme kağıtları geldi bir avukat aracılığı ile reddi miras davası açtık sonuçlarını bekliyoruz inşallah bu işten kurtuluruz.

-Şuan sizi en çok üzen şey nedir?

-Engelli oğlumu bakım evine verdim 7 ay oldu pandemiden dolayı yanına gidemedim.Perşembe akşamları görüntülü görüşmemize izin veriyorlar. Görüşme esnasında gözlerinin dolduğunu bizleri çok özlediğini hissediyorum. O karşıda biz burda ekran başında ağlıyoruz sanırım en çok buna üzülüyorum. Hayat bir imtihan eşimin vefatı ile başladı imtihan durmadan devam ediyor sabretmekten başka bir çarem yok. Allah büyük inşallah her şey iyi olacak.Bir Kuran kurs hocasından zemin kat ev kiraladım Allah razı olsun çok anlayışlı birisi.

-Hayra ilk adım derneğini ne zaman nasıl tanıdınız ?

Sanırım 1,5 sene 2019 yılıydı. Ev kadınıyım işim gücüm yok sosyal medyada gezerken hayra ilk adım derneğinin çocukları giydirdiğini gördüm. Uzun zamandır çocuklarıma kıyafet alamamıştım. Bir ümit ile dernek hatlarına yardıma ihtiyacım olduğundan bahseden bir mesaj attım. Bir gün sonra aradılar bazı bilgiler sordular kaydımın açıldığını söylediler 3 gün sonra ziyaret edip kocamın vefat belgelerine falan baktılar ertesi günü aradılar bir araç göndereceğiz çocukları alıp mağazada giydirip eve tekrar eve bırakacaklarını iznimin olup olmadığını sordular biraz korku biraz ümit ile kabul ettim. Çocuklarımı alıp giydirip gıda ile beraber tekrar teslim ettiler. Açıkçası ben yardımın bu kadar olduğunu sanmıştım. 1 ay sonra arayıp gıda eksiklerimi sordular o günden bu güne gıda yardımı yapıyorlar Allah razı olsun. Tüp bittiğinde acaba arasam mı ki demiştim aradım tüpü de değiştirdiler 1,5 senedir. Yetişemediğim yerde aradım hiçbir zaman geri çevirmediler faturamı ödedikleri oldu.

-Şuan toplam geliriniz yardım aldığınız yerler nelerdir ?

-kocamdan kalan dul maaşım var 1200 tl onun haricinde sürekli yardım aldığım dernek hayrailkadım derneğidir. Ramazan ayında 2 farklı dernekten tek seferlik yardım aldım.

 

1 Senedir ihtiyaçlarını karşıladığımız aile tüm detaylı araştırmalardan diğer dernek sorgulamalarından geçmiş bir ailemizdir.

1 kız 2 erkek çocuğu bulunmakta . Baba vefat etmiş. 

En büyük çocuk erkek 18 yaşında şuan bakım evinde otizim,epilepsi ve şeker hastası evde kalan en büyük çocuk kız 16 yaşında çalışabilecek güçte bir erkek yoktur.

Tüp, aylık gıda, çocukların okul forma kırtasiye malzemeleri yakacak ve yaz kış kıyafetlerini veriyoruz.

Ailemize yardımda bulunmak isterseniz banka bilgileri açıklama kısmına ailemizin kodunu şahsınıza ait telefon numaranızıda belirtirseniz geri dönüş yaparız inşallah.

Örnek: 1111 nolu aileye  0553 500 5742

 AİLEYE YARDIMCI OLMAK İSTİYORUM !!! TIKLA !!!

 

 

Telefon
WhatsApp