Hayra İlk Adım

1835 NOLU TAKİP A AİLEMİZ

blog-details
20
Jan

1835 NOLU TAKİP A AİLEMİZ

Aile Tipi : Boşanmış Aile

Aile Detayı: Anne yaş 24 - 2 kız 7 ve 3 yaşında

Uyruk: Türkiye

Referans : Derneğe Bireysel başvuru

Başvuru Tarihi : 04 Ocak 2021

-Yetiştirme yurduna verilme sürecini anlatırmısınız ?

- 1997 yılında doğdum. Annem ile babam şiddetli geçimsizlikten dolayı boşanmıştı.3 kardeşiz 2 erkek 1 kız.Annem o aralar bizlere bakmak için temizlik işlerine gidiyordu. O zaman anlamamışım şimdi daha iyi anlıyorum bir anne evladını nasıl dövüyor ise öyle dövüyormuş yaşadığı sıkıntılardan dolayı sanırım. Bir komşumuz vardı bize sürekli annenizi polise şikayet edin sizi yetiştirme yurduna verirler orada güzel ayakkabılarınız kıyafetleriniz olur güzel yemekler yersiniz diyordu birgün annem yine bizi döverken polise şikayet ettik polis 3 kardeşimle beraber beni yetiştirme yurduna yerleştirdi. Açık söylemek gerekirse bu olay için pişmanlık duyuyorum şimdi. Şuan annemle görüşüyorum.

-Yetiştirme yurdu hayatınızı biraz anlatırmısınız ?

- 9 yaşından 16 yaşına kadar yetiştirme yurtlarında kaldım. 3 değişik yurtta kaldım. Bu süre zamanında öz babamın yanına bir kaç kez kaçtım. Bu kaçışlar neticesinde Konya ili dışına sürgün edildim. 

- Evlilik sürecini anlatırmısınız ?

- 16 yaşında ilk evladımın babası olan şahıs ile tanıştım. Bana bakar sahip olur düşüncesi ile biraz cahillikte var tabi 16 yaşında bu kişiye yurda geri dönmemek üzere kaçtım imam nikahı ile evlendim. 5 ay sonra anladım ki bu kaçtığım şahıs aslında evli 1 çocuk babası imiş. Bu şahıstan 1 evladım oldu. İlk başlarda herşey güzel gidiyordu lakin eve gelmez oldu gıdamı kiramı karşılamaz oldu yaşım küçük olduğu için resmi nikah yapamamıştım. Tamamen benimle ilgi ve alakayı kesmiş  ev kirası ödenemez olmuştu. Ev sahibi çıkarttı evden çocuğum o zaman 2 aylıktı teyzemin yanına gitme kararı aldım sığınacak bir dalım yoktu çünkü. Teyzemin yanında 8 ay kadar kaldım teyzemin vasıtası ikinci bir adam ile tanıştım benimle çok güzel ilgilendi güven verdi. Çocuğuma bana sahip çıkar ümidi ile imam nikahı ile evlendim bu olayı duyan erkek kardeşim teyzemin evine beni dövmeye geldi ve beni evden attı. imam nikahlı olan eşime gittim 6 yıl imam nikahı ile yaşadım. Resmi nikahı bir türlü yapmıyordu sonradan öğrendim ki bu şahısda evli ve 1 çocuk babasıymış. Son zamanlarda hiç eve gelmeyeye başladı yine ilk başta olduğu gibi muhtaç duruma düştüm. Zaten herşey başta bozuk başlamış öyle devam ediyordu. 

- Sonra ne yaptınız ?

- İki kız evladım oldu. Biri ilk eşimden diğeri ikinci eşimden Konya'da kiralik bir ev bulup oraya taşındım. Tamamen alakayı kestim ne yapıcaksam kendi başıma yapıcam dedim şuan bu şekilde yaşamaya çalışıyorum.

- Yaşadığın en büyük zorluk nedir ?

- Tek başıma sürekli mücadele etmek ve edeceğimi bilmek beni gerçekten zorluyor. Gıda ve Kira olayında gerçekten zorlanıyordum. Size tüm kalbimle gerçekten teşekkür ederim 2 aydır çok rahatım.

- Gelir ve giderleriniz nelerdir ?

- Sosyal hizmetlerden aylık 700 tl alıyorum. 4 aydan 4 aya kaymakamlık 1000 tl veriyor. Temizlik işi çıkarsa gidiyorum şu aralar pek çıkmıyor. Ayrıca toplu para falan geçerse elime çorap falan satıyorum. Aylık gelirim 950 civarı Evim kira 660 tl faturalar toplamda 200 civarı geliyor gelirim giderim bu şekilde 2 3 aydır hayrailkadım derneği düzenli gıda yardımı yapıyor. Her ay arıyorlar isteklerimi soruyorlar sipariş verir gibi ne lazımsa söylüyorum getiriyorlar sağolsunlar. Başka bir dernek var o dernek 2 ay yardım etti sonra bir daha yardım gelmedi

- Hayrailkadım derneği ile nasıl tanıştınız ? 

- 1 sene önce annem başvurmuş oradan biliyorum. Annem yardım alamamıştı sanırım erkek kardeşimden dolayı gerçekten ihtiyaçlı durumda idiler. Çok zorlandığım bir anda internetten bulup başvurdum. Gelip bazı araştırmalar yaptılar. 3 aydır düzenli yardım alıyorum. Koltuk takımı gıda nakit ve fatura yardımları aldım. Çocuklarımı Ramazan bayramından önce evden alıp dernekte bayramlık verdiler. Çocuklarım büyüyor sürekli televizyonda bir şeyler görüp istiyorlar alamıyordum. Büyük kızım eti çok seviyor sizin dernekte en çok et olayını seviyorum kızım ne zaman ister ise dolapta etim oluyor yapıyorum belki saçma gelicek ama bu olay benim için ayrıca bir güzel. Binamız eski banyoda şofbeni açınca elektrikler gidiyor bu yüzden banyo suyumu tüpte ısıtıyordum buda sürekli tüp ihtiyacı oluşturuyordu. Derneğinizi aradım bu durumu anlattım 1 gün sonra sobalı banyo kazanı gönderdiler bu yardım için ayrıca Allah sizden razı olsun çok teşekkür ediyorum.

 

3 Aydır ihtiyaçlarını karşıladığımız aile tüm detaylı araştırmalardan diğer dernek sorgulamalarından geçmiş temiz dürüst bir ailemizdir.

2 kız çocuğu bulunmakta . 

En büyük çocuk kız 7 yaşında evde çalışabilecek güçte bir erkek yoktur.

Tüp, aylık gıda, yakacak yaz kış kıyafetleri verilecektir.

Ailemize yardımda bulunmak isterseniz banka bilgileri açıklama kısmına ailemizin kodunu şahsınıza ait telefon numaranızıda belirtirseniz geri dönüş yaparız inşallah.

Örnek: 1111 nolu aileye  0553 500 5742

AİLEYE YARDIMCI OLMAK İSTİYORUM !!! TIKLA !!!

Telefon
WhatsApp